Estetisk eller kosmetisk tannbehandling er hva vi kan tilby deg for å få et pent smil – når munnen ellers er frisk. Dette kan være alt fra å bleke tenner, skifte misfargede fyllinger, rette skjeve tenner med tannregulering til mer omfattende tannbehandling som skallfasetter eller kroner. Mange tror dette er behandling for de unge, men vår erfaring er at det vanligvis er voksne mennesker som både etterspør og har størst behov for denne type tannbehandling.

Bestill en time i dag!

Tannlege Mariann Sørensen har stor interesse for og lang erfaring i estetisk tannbehandling.

Hun er medlem av SACD (Swedish Academy of Cosmetic Dentistry) og SAED (Scandinavian Acedemy og Esthethic Dentistry) og har omfattende kursvirksomhet innenlands og utenlands de siste 15 årene. Mariann brenner for vevsbesparende estetisk tannbehandling; hvordan lage pene smil på en mest mulig vevsvennlig måte.

Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille en time? Ring oss på telefon 67 55 07 00.

 

Bleking

Blekekampanje

Bleking kan foregå enten på klinikken eller hjemme. Den sistnevnte metoden er den hyppigst anbefalte.

Hjemmebleking gjøres ved hjelp av en blekeskinne individuelt tilpasset til den enkelte pasient. Vi tar avtrykk av tennene og tanntekniker presser en blekeskinne eksakt tilpasset dine tenner. I skinnen brukes blekegeleen, enten på dagtid eller natten alt etter hva du finner mest komfortabelt. Behandlingstiden kan variere fra 3-8 dager, avhengig av type misfarging og ønsket behandlingsresultat. Vi anbefaler fluorskylling i ukene før, under og etter bleking. Fordelen ved denne blekemetoden er at det er lett å friske opp blekingen senere, det gir en god forutsigbarhet og medfører lite ising – som er den vanligste ”bivirkningen”

Er det enkelte tenner som skal blekes, f.eks. en misfarget rotfylt tann eller få tenner i forbindelse med en større behandling kan vi gjøre dette på klinikken. Det er imidlertid sjelden anbefalt for alle tennene siden behandlingsresultatet er mindre forutsigbart, det blir mer kostbart og det ofte medfører mer ising.

For de fleste varer blekeresultatet flere år. Det er er imidlertid avhengig av hvor mye tennene utsettes for det som misfarger tennene: røyk, vin, kaffe, te osv. Har du fått laget blekeskinner er det enkelt å friske opp ved kun å kjøpe ny blekegele. Da er det ofte tilstrekkelig å bleke 2-3 dager.

Ta kontakt i for en timebestilling.

Skallfasett

Skallfasetter er vanligvis laget i tynt porselen på et tannteknisk laboratorium etter lett tilsliping og avtrykk av tennene, men kan også fremstilles i kompositt. Skallfasetter er en god  metode å skjule dype misfarginger eller ujevnheter, lukke mellomrom mellom tennene, bygge opp nedslitte fortenner eller på andre måter bedre estetikken. Porselensfasetten limes / lamineres til tannen. Den sitter vanligvis svært godt og ser naturlig ut fordi den imiterer tannens egen oppbygning. Vi jobber tett med vår tanntekniker med fargeuttak og innprøving for å oppnå best mulig resultat. Skallfasetter gir naturlig vakre tenner på en skånsom måte.

Ta kontakt i for en timebestilling.

Behandling med fire skallfasader i overkjeven og tre i underkjeven hos Dentalklinikken.