Tenner slites over tid – noen ganger så mye at de går tapt. De vanligste årsakene til at vi mister en tann er tannløsning (periodontitt), karies og fraktur / tannskade. Noen er også født med ett eller flere manglende tannanlegg.

Ikke alle tenner som mangler trenger å erstattes, men ofte vil man ønske en ”ny” tann for å opprettholde god tyggefunksjon eller for å kunne smile pent.

Bestill en undersøkelse i dag.

Bro

En bro støtter seg vanligvis til tenner på hver side av tannluken slik at broen er ”en rad av sammenhengende kroner”. Broen fremstilles individuelt på et tannteknisk laboratorium etter tilsliping og avtrykk hos tannlegen. Bro er et godt alternativ dersom nabotennene til tannluken er behandlet fra før slik at tannlegen ikke må fjerne unødvendig mye tannsubstans på friske tenner.

Har du noen spørsmål? Ta kontakt så hjelper vi deg.

Implantat

Hvis det mangler mange tenner eller de som star igjen er av dårlig kvalitet er det ikke mulig å lage en sikker bro. Å lage en bro dersom nabotennene til tannluken er helt friske er heller ikke en god behandling. Det beste alternativet vil i mange tilfeller være implantatbehandling der en eller flere små titanskruer opereres inn i kjevebenet og gror fast. Disse vil fungere som en ny rot det kan festes en krone, bro eller protese.

Bestill en undersøkelse i dag.

 

 

 

 

Før implantatbehandling er det viktig med en grundig forundersøkelse for å klarlegge at benkvaliteten er av god kvalitet. dette gjøres ved klinisk og røæntgenologisk undersøkelse. I noen tilfeller velger vi å henvise for et tedimensjonalt røntgenbilde. Vi utfører de fleste implantatoperasjoner hos oss, men i noen tilfeller velger vi å henvise. Etter operasjonen er det en tilhelingsfase, vanligvis på 8-12 uker, før vi kan belaste den med en krone / bro / protese. I mellomtiden lager vi ofte en midlertidig løsning så du kan tygge og smile.

Implantater er en svært velprøvd behandlingsmetode med over 30 års klinisk dokumentasjon.