Mange voksne ønsker å regulere tennene uten pålimt regulering slik unge har. På Dentalklinikken utfører vi tre typer tannregulering beregnet på voksne pasienter: Inman Aligner, Clear Smile Aligner og Invisalign. Alle har den fordelen at de er ”usynlige” eller lite synlige. De er avtakbare skinner som skal fjernes ved spising og tannrengjøring.

Tannregulering hos voksne gir ikke alltid like store resultater som hos unge, og tilbakefall etter endt behandling må forebygges i større grad. Ved større tannbehandlinger kan konvensjonell tannregulering være en bedre løsning, og vi henviser til kjeveortoped om vi ser at vi ikke kan nå frem med de metodene vi behersker.

Hvilken behandlingstype som er rett for deg bestemmes av type bittfeil. Indikasjonene for de tre ulike tannreguleringene er ikke helt like og er ikke egnet for alle typer endringer. I mange tilfeller kan dette være et enkelt og diskret alternativ til fast apparatur. Ved første konsultasjon lytter vi til dine ønsker og sjekker hvilken type tannregulering som sannsynligvis er best egnet for deg – eller om du bør henvises til en kjeveortoped (spesialist på tannregulering). Dersom du velger å gå videre vil vi sette opp ny tid for mer omfattende utredning med ytterligere diagnostisering, avtrykk av tennene, røntgen og foto for endelig behandlingsplanlegging.

Vår første konsultasjon er helt gratis! Bestill gratis konsultasjon i dag! Klikk her eller ring oss på telefon 67 55 07 00

Prisen på disse tannreguleringene er høyere enn tradisjonell tannregulering. For Inman Aligner er prisen kr 19.000 pr kjeve og for Clear Smile aligner og Invisalign varierer prisen fra 20.000 til 50.000 avhengig av om en eller begge kjever skal behandles og hvor mange skinner som er nødvendig. Ved Clear Smile aligner og Invisalign gjøres en behandlingsplanlegging i samarbeid med tannteknisk laboratorium, Denne delen av behandlingen koster kr 3500 og honoreres uansett om man velger å gå videre med behandlingen eller ikke. Voksne pasienter må dekke utgifter til tannbehandling selv.

 

 

Inman Aligner logo

Inman Aligner hos Dentalklinikken

Hvordan kreftene virker i en Inman Aligner-skinne

Tannreguleringen skjer ved hjelp av en individuelt laget, gjennomsiktig plastskinne aktivert av fjærer – parallelt med lett sliping mellom tennene. Hver skinne brukes hele døgnet, bortsett fra når du spiser eller rengjør tennene. Behandlingstiden er vanligvis 6-16 uker og det utføres kontroller hos tannlegen hver 14.dag.

Inman Aligner er best egnet for å rette trangstilling av fortenner og / eller tipninger av disse. Mange pasienter som får denne behandlingen har tidligere hatt tannregulering, men der tennene har beveget seg mot trangstilling i løpet av årene.

Inman Aligner Demo

Animation showing how the Inman Aligner produces predictable result in a short time.

Posted by Inman Aligner on 20. mars 2012

 

Prisen for Inman Aligner er kr 19.000 pr kjeve. Dette inkluderer behandlingsplanlegging med foto, avtrykk og fremstilling av skinnene samt sliping og kontroller underveis. Etter endt behandling må det sikres at  tennene for at de ikke flytter seg tilbake. Dette gjøres ved en retensjonsbue (ståltrpd) limes på baksiden av tennene eller at man har en skinne til bruk om natten. I mange tilfeller livet ut.

Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille en time? Ta kontakt, så hjelper vi deg.

Eksempel på behandling med Inman Aligner på Dentalklinikken

Pasienten var plaget av at høyre fortann var litt skjev og sto litt innenfor de øvrige tennene i overkjeven.

Pasienten var plaget av at høyre fortann var litt skjev og sto litt innenfor de øvrige tennene i overkjeven

Inman Aligner er godt egnet til å behandle trangstilling. Alle voksne får trangere fortenner med årene.

Inman Aligner er godt egnet til å behandle trangstilling. Alle voksne får trangere fortenner med årene.

Etter behandling

Etter behandling

Etter behandling: Den høyre fortannen er på plass i tannbuen.

Etter behandling: Den høyre fortannen er på plass i tannbuen.

Mer om Inman Aligner:

 

 

Tannreguleringen skjer ved hjelp av flere sett skinner av et tynt, gjennomsiktig plastmateriale som lages individuelt til hver pasient. Hver skinne flytter tennene litt – 0,25 til 0,33 mm – og må settes på i en bestemt rekkefølge. Hver skinne brukes i 14 dager hele døgnet, bortsett fra når du spiser eller rengjør tennene. For at skinnene skal sitte fast når du har dem på, legger vi noen små nesten usynlige fester i tannfarget plastmateriale på noen utvalgte tenner.Behandlingstiden er vanligvis 5-9 måneder og det utføres kontroller hos tannlegen hver 3.-6. uke.

Clear Smile Aligner kan brukes til mange typer bittfeil; trangstilling, lukke mellomrom, åpne bitt, kryssbitt, tilbakefall etc.

Ønsker du også gjennomsiktig regulering? Ta kontakt for en konsultasjon!

 

 

 

Mer informasjon om Clear Smile Aligner

 

 

 

Tannreguleringen skjer ved hjelp av flere sett skinner av et tynt, gjennomsiktig plastmateriale som lages individuelt til hver pasient. Hver skinne flytter tennene litt – 0,25 til 0,33 mm – og må settes på i en bestemt rekkefølge. Hver skinne brukes i 14 dager hele døgnet, bortsett fra når du spiser eller rengjør tennene. For at skinnene skal sitte fast når du har dem på, legger vi noen små nesten usynlige fester i tannfarget plastmateriale på noen utvalgte tenner.Behandlingstiden er vanligvis 9-12 måneder og det utføres kontroller hos tannlegen hver 4.-6. uke.

Invisalign kan brukes til mange typer bittfeil; trangstilling, lukke mellomrom, åpne bitt, kryssbitt, tilbakefall etc.

Invisalign behandling hos Dentalklinikken

Se www.invisalign.no for mer informasjon.